Projekts INKUBĒSIM! uzņem apgriezienus

Projekts INKUBĒSIM! aizsākās 2016. gadā, kad divām Latvijas skolām – Zasas vidusskolai un Rīgas 64. vidusskolai ar INKUBATORI.LV gādību tika iedots viss nepieciešamais aprīkojums un trīs apaugļotas oliņas, no kā izperināt cālēnus, sekot līdzi inkubācijas procesam, ik nedēļas caurskatot oliņas, kā arī pēc šķilšanās izaudzināt cālēnus, līdz tie ir gatavi lielajai dzīvei.

Projekts INKUBĒSIM! izrādījās pilnīgs veiksmes stāsts. Abās skolās izšķīlās veseli cālēni un projekts izpelnījās ārkārtīgi pozitīvas atsauksmes gan no iesaistītajiem pedagogiem, gan no vecākiem, gan, protams, no pašiem galvenajiem, proti, bērniem!

Šogad projekts INKUBĒSIM! ir atgriezies ar jaunu sparu. Zasas vidusskolai un Rīgas 64. vidusskolai šogad ar prāva mājputnu ganāmpulka saimnieka Gvido Čerbakova no Madonas puses enerģisko iesaisti projektam INKUBĒSIM! pievienojās arī Kalsnavas pamtaskola un Bērzaunes pamatskola.

Projektam INKUBĒSIM! ir radīta slēgta grupa sociālajā tīklā Facebook, kur projektā iesaistītajiem pedagogiem komunicēt, dalīties pieredzē un apskatīt kā INKUBĒSIM! ir norisinājies citās Latvijas skolās. Vai nebūtu aizraujoši, ja Zilupes skolas skolotājs varētu apskatīt Liepājas skolas projekta norises fotogrāfijas? Strādāsim pie tā, lai visas Latvijas bērniem ir sniegta iespēja piedalīties šajā aizraujošajā projektā!

Maz kas var sniegt lielāku gandarījumu, kā redzēt bērnu sajūsmu par cālīša šķilšanos. Lieki piebilst, ka tas ieaudzina bērnos atbildību un apziņu par dzīvības radīšanas trauslo bet brīnumaino dabu.

Latvijas Putnkopības Asociācija ir stingri apņēmusies nākamajā mācību gadā turpināt šo projektu, iesaistot daudz lielāku skaitu skolu! Tas būs nenovērtējams ieguldījums nākotnē! Kazi, varbūt kāds no bērniņiem dēļ šī projekta kļūs par pasaulslavenu mājputnu selekcionāru, to mēs uzzināsim tikai pēc daudziem gadiem, taču pilnīgi noteikti var apgalvot, ka mazajās sirsniņās projekts INKUBĒSIM! būs sējis līdzcietības un dzīvības mīlestības sēklu!

Dažas pērlītes no INKUBĒSIM! bērniem:

“Cālis ļoti tirinājās!”
“Es redzēju kā cālis uzmeta fronftlipu!”
“Es novēlu cālītim jauku un skaistu spalvu!”
“Cālis bija tik maziņš un varēja redzēt, kad viņš kustējās un peldējās!”
“Un kad tas cālis būs gatavs?”
“Vai no trīs olām sanāk viens cālis?”
“Es redzēju kā viņš kustējās, bet nesapratu, ka tas ir cālis. Es novēlu viņam veiksmi un veselību!”

lpa_admins