Čiep-čiep diena! vai “Kā rodas cāļi?”

Sākotnēji ar SIA “Saimniecība vistiņas”(www.inkubatori.lv) atbalstu, pēcāk jau pastāvīgi, Latvijas Putnkopības asociācija organizēja projektu, pasākumu, notikumu “No olas līdz cālim”, ko mīļi saucam par “Čiep, čiep dienu!”

2023. gads iesākās un turpinājās ļoti ražīgi, laika gaitā, projektu pārdēvējām par “Vai zini kā rodas cālītis?” Asociācija kopā ar aktīviem puntkopjiem, izglītībās iestādēm un jauno paaudzi, rūpējās par neformālo izziņu un izglītību putnkopībā, pirmskolas un sākumskolas vecuma bērniem. Svarīgi, ka šajā procesā tiek izzināti jautājumi par to kā rodas cālis, vista, ola un ne tikai, tiek mācītas rūpes, ikdienas rutīnas svarīgie pienākumi u.c. būtiski aspekti, kas veido pasaules uztveri un izpratni par lietu kārtību, būtību, esamību, likumsakarībām.

Projekta mērķis: Popularizējot putnkopību, izglītot jauno paaudzi par cāļu rašanos, vienlaicīgi mācot rūpes, pienākumus un radot arī prieku.

Projekta apraksts: Izglītības iestādei tiek nodrošināts inventārs cāļu inkubēšanai un aprūpei pirmajām dienām. Inkubators, ovoskops, sildpanelis, barības trauks, dzirdne, barība, pakaiši.

Pielikumā foto galerija no dažādām izglītības iestādēm.

lpa_admins